Na hlavný obsah

Viacerým čerpacím staniciam chýba benzín a nafta. Problém je vraj s dodávkami pohonných látok

Ministerstvo hospodárstva vzniknutú situáciu registruje.

Viacerým čerpacím staniciam spoločnosti GAS chýba benzín a nafta. Podľa informácií RTVS je problém s dodávkami pohonných látok. Firma tvrdí, že situácia je iba dočasná a na jej rýchlom odstránení intenzívne pracuje.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Podľa informácií RTVS napríklad na čerpacej stanici v Smižanoch evidujú vodiči výpadok palív už od soboty (18. 6.). Upozorňujú ich na to oznamy, že benzín a nafta nie sú. Natankovať sa tam dá aspoň plyn.

Údajne to súvisí s dodávkami pohonných látok. Firma GAS tvrdí, že na rýchlom vyriešení problému intenzívne pracuje. Na otázky RTVS však nereagovala.

Na internetovej stránke spoločnosti je informácia, že ich čerpacie stanice zásobujú aj certifikované palivá spoločnosti Slovnaft.

“Spoločnosť Slovnaft nie je priamym zmluvným partnerom spomínanej čerpacej stanice. Preto nemôže niesť zodpovednosť za to, či na nej palivá sú, alebo nie sú. Slovnaft si plní všetky zmluvné záväzky voči svojim obchodným partnerom a dodáva nakontrahované objemy bez obmedzení,“ uviedol hovorca spoločnosti Anton Molnár.

Problémy mali vraj aj iné čerpacie stanice

Kým čerpacie stanice GAS boli takmer prázdne, na iných bol zvýšený záujem vodičov o tankovanie. Výpadky palív mali údajne cez víkend aj ďalšie čerpacie stanice na východnom Slovensku.

Spoločnosť Slovnaft nedávno verejnosť upozorňovala, že palivo v strednej Európe môže v dôsledku prijatých sankcií chýbať.

Ministerstvo hospodárstva vzniknutú situáciu registruje. I napriek tomu je presvedčené, že zásobovanie na Slovensku funguje bez obmedzení. Ľudí ubezpečuje, že dlhodobo robia všetko preto, aby bol na Slovensku palív dostatok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko