Na hlavný obsah

Záchranári našli telo nezvestného poľského turistu po piatich mesiacoch

Vypátrali ho v Západných Tatrách.

Po takmer piatich mesiacoch sa skončila pátracia akcia po nezvestnom poľskom turistovi. Horskí záchranári našli jeho pozostatky v Západných Tatrách. Stratených ľudí v horách, ktorých neúspešne hľadajú záchranári aj rodinní príslušníci, je viacero. Nenašli sa mesiace či roky.

Päťdesiatosemročného Poliaka hľadali záchranári od 13. januára. Pátrali po ňom aj za pomoci vrtuľníka a dronov. Akciu prerušili koncom januára pre mohutné sneženie.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Jeho zafúklo. Pravdepodobne bol vyčerpaný alebo spadol s lavínou, to úplne presne nevieme,“ uviedol Marek Biskupič, riaditeľ Horskej záchrannej služby na Slovensku.

Telo našli až teraz, keď sa roztopili metrové nánosy snehu. „Ten človek je v podstate skrytý pod snehom. Takže to nájdenie v zimnom období je, v podstate, nemožné,“ vysvetlil horský vodca, exriaditeľ Horskej záchrannej služby Jozef Janiga.

V slovenských horách záchranári posledné tri roky pátrajú po ďalších dvoch nezvestných turistoch v Nízkych Tatrách a Ľubovnianskej doline. Sú však aj staršie – dodnes nevyriešené prípady.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko