Na hlavný obsah

Arriva odrieka spoje, ľudia majú problém dostať sa do práce

Odôvodňuje to zvýšeným počtom chýbajúcich šoférov, pre choroby aj dovolenky.

Arriva odrieka spoje, ľudia majú problém dostať sa do práce
Autobus spoločnosti Arriva. Foto: TASR

Cestujúci regionálnou autobusovou dopravou v Bratislavskom kraji majú opäť problém dostať sa do práce. Už niekoľko dní po sebe súkromný dopravca Arriva odrieka spoje najmä z miest v okolí Bratislavy. Odôvodňuje to zvýšeným počtom chýbajúcich šoférov pre choroby aj dovolenky.

Téme sa v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko venovala redaktorka RTVS Nina Alžbetkinová.

Od problémov s veľkým počtom vynechaných spojov neprešiel v Bratislavskom kraji ani rok. Cestujúci majú opäť ťažkosti s dopravou a to najmä v menších mestách, napríklad Pezinku či Šamoríne. Nespokojnosť vyjadrujú aj na sociálnych sieťach:

Arriva hovorí o nízkych číslach nevypravenosti. Podľa ich dát ide o necelé dve percentná odrieknutých spojov.

„V týchto dňoch zaznamenávame zvýšený počet ochorení vodičov. Ten súvisí aj so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou v kraji. Podnikli sme však všetky kroky, aby sme situáciu stabilizovali. Odporúčame im tiež overiť si na našej internetovej stránke ešte pred cestou, či sa ich spoj vypraví bez obmedzenia,“ informoval hovorca Peter Stach.

V pondelok nepremávalo 55 spojov

Aj keď percentá nevypravených autobusov sú zdanlivo nízke, len v pondelok (18. 7.) nepremávalo 55 spojov.

„V piatok boli výpadky do troch percent oproti plánovanej výprave. O deň neskôr vypadlo približne jedno percento spojov. V nedeľu a v pondelok boli výpadky vyše dvojpercentné,“ informovala hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy Eva Vozárová.

Dodáva, že koordinátor dopravy v kraji apeluje, aby sa spoločnosť snažila situáciu vyriešiť. Arriva trvá na tom, že počty odrieknutých liniek znižuje. Na stredu (20. 7.) dopravca ohlásil vynechanie iba šiestich spojov. Na webovej stránke uvádzajú zmeny v dokopy 15tich linkách – z Pezinka a Šamorína.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál