Na hlavný obsah

Cestujúci v bratislavskom kraji opäť márne čakali na autobus

Náhly výpadok spôsobili dovolenky a šírenie koronavírusu.

Spoločnosť Arriva opäť nestíha plniť záväzky v bratislavskom kraji. Na prímestských linkách v pondelok (18. 7.) trasu vynechalo 55 spojov. Dopravcovi chýbajú šoféri od začiatku pôsobenia v kraji. Aktuálne za to môžu pribúdajúce prípady ochorenia na covid-19. Výpadky budú pokračovať aj v utorok (19. 7.) – pravidelnú trasu vynechá desať spojov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Oznam o výpadku zverejnil dopravca na internete. Na zastávke autobusu oznam chýbal. Trasu počas dňa vynechalo 55 spojov.

Arriva sa bráni, že ide iba o 3 percentá z takmer 1 700 naplánovaných ciest. Náhly výpadok odôvodnila spoločnosť šírením covidu medzi šoférmi a čerpaním dovoleniek.

„Podnikli sme všetky kroky, aby sme situáciu stabilizovali, takže na utorok (19. 7.) sa nám podarilo obmedziť výpadok na iba 10 spojov. Prosíme preto našich cestujúcich o pochopenie a odporúčame im overiť si pred cestou na našej internetovej stránke, že ich spoj bude vypravený bez obmedzenia,“ uviedla Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločnosti Arriva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny