Na hlavný obsah

Fico ohlásil, že už majú tretinu podpisov pod referendum za pád vlády

To, či sa referendum bude konať, však nie je isté.

Smer-SD ohlásil, že už má tretinu podpisov pod referendum za pád vlády. Potrebných 350 000 by chcel vyzbierať do konca mesiaca.

To, či sa referendum bude konať, však nie je isté. Jednu otázku chce prezidentka Zuzana Čaputová poslať na Ústavný súd, druhú chce predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ešte pred referendom, presadiť v parlamente.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Odkedy referendum o predčasných voľbách stroskotalo na Ústavnom súde, ubehol už takmer rok. V Smere-SD ho však stále považujú za živé a jeho členovia aj v týchto horúcich letných dňoch zbierajú v uliciach podpisy.

Podobných tímov má pritom iba samotný Smer-SD v teréne vraj aj vyše sto denne. Signatári sú skôr staršie ročníky, ktoré spája frustrácia z aktuálneho vývoja.

„Obávam sa, že táto vláda už má dobré časy za sebou,“ hovorí jeden zo signatárov. „Ja som pedagogický zamestnanec a už dva roky počúvame, že nám chcú zvýšiť mzdy. Stále ich nezvýšili,“ hovorí ďalší.

„Za pomerne krátky čas sme vyzbierali už potrebnú jednu tretinu hlasov,“ oznámil predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Zber podpisov brzdí fakt, že ide o referendový pokus číslo dva. Navyše, položené otázky by tentoraz ani automaticky nepriniesli predčasné voľby.

Otázka, ktorú chce dať prezidentka preveriť na ústavnom súde, totiž hovorí iba o páde vlády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko