Na hlavný obsah

Futbalisti Slovana zvíťazili na ihrisku Ferencvárosu Budapešť 2:1

Odveta sa uskutoční o týždeň.

Futbalisti Slovana zvíťazili na ihrisku Ferencvárosu Budapešť 2:1
Futbalista Slovana sa tešia po strelení druhého gólu počas úvodného zápasu 2. predkola Ligy majstrov Ferencváros Budapešť - Slovan Bratislava v Budapešti. Foto: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v stredajšom (20. 7.) úvodnom zápase 2. predkola Ligy majstrov na ihrisku Ferencvárosu Budapešť 2:1. Domáci viedli od 70. minúty po góle Kristoffera Zachariassena, o obrat slovenského šampióna sa postarali v záverečnej desaťminútovke presnými zásahmi Guram Kašia a Tigran Barseghjan.

Odveta na Tehelnom poli sa uskutoční v stredu 27. júla o 20.30 h. Postupujúceho čaká v 3. predkole LM víťaz z dvojice Karabach Agdam – FC Zürich (prvý zápas 3:2), zdolaný tím pokračuje v rovnakej fáze Európskej ligy.

Slovan bez zraneného Zmrhala

Slovan pricestoval do maďarskej metropoly bez zraneného Zmrhala, no s výnimkou českého krídelníka mohol tréner Weiss st. postaviť najsilnejšiu možnú zostavu. V horúcom počasí pred vypredanou Groupama Arenou sa ako prví dostali pred bránku súpera nabudení domáci.

Po centri Laidouniho nesadla Bolimu v šestnástke lopta a v ťažkej pozícii neohrozil Chovana. Slovan dal o sebe vedieť v 6. minúte a hneď dvakrát. Weiss ml. si po faule na seba postavil loptu a jeho pokus z priameho kopu spoza šestnástky vyškriabal Dibusz na čiare, z následnej dorážky Medveděv netrafil odkrytú bránku.

V rušnom úvode stretnutia odpovedal Ferencváros šancou Zachariassena, ktorý zblízka prudkou hlavičkou opečiatkoval brvno. V 21. minúte vytiahol Chovan bravúrny zákrok a končekmi prstov vytlačil na roh technický pokus Nguena.

O chvíľu domáci reklamovali ruku jedného z hráčov Slovana vo vlastnej šestnástke, rozhodca nechal pokračovať v hre. Inak však hral slovenský šampión s favoritom stretnutia minimálne vyrovnanú partiu, pôsobil kompaktne v defenzíve a neustále sa snažil hroziť.

Fanúšikovia hádzali na hráča plastové fľaše

Po polhodine domáci fanúšikovia zahádzali Barseghjana pri exekúcii rohového kopu plastovými fľašami, z čoho vznikla krátka šarvátka medzi hráčmi oboch mužstiev. Po občerstvovacej prestávke sa dostal do dobrej palebnej pozície Traore, ale Chovan si udržal čistý štít.

V 50. minúte podnikli hostia rýchly brejk, Barseghjan prihral Weissovi ml. a jeho pokus zblokoval jeden z domácich hráčov na roh. Domáci tréner sa snažil oživiť ofenzívu svojho tímu striedaním Lončara za Traoreho.

Slovan sa po prestávke viac stiahol, vyhovovalo mu aj pomalšie tempo hry. Domáci pôsobili v útočnej snahe bezradne a tak to po hodine hry vyskúšal strelou z diaľky Mmaee, pričom tesne minul pravú žrď Chovanovej bránky.

Slovan však v 70. minúte úplne prepadol na pravej strane obrany, nechal Nguena odcentrovať do stredu pokutového územia na Zachariassena, ktorý zblízka bez problémov otvoril skóre – 1:0. Slovan sa však nepoložil a dokázal nielen vyrovnať, ale dokonca otočiť skóre.

Najskôr Barseghjanov center sklepol De Marco do klbka hráčov na malom vápne, kde bol Kašia a hlavičkou nedal Dibuszovi šancu na úspešný zákrok – 1:1. Barseghjan sa za svoju celozápasovú aktivitu dočkal odmeny v 86. minúte, keď z hranice pokutového územia zakrútil loptu presne k pravej žrdi – 1:2.

Slovan v závere odolal tlaku „Fradi“, hoci mu v jednom prípade pomohla aj ľavá žrď po strele Čiviča. Pred odvetou si tak „belasí“ vytvorili viac ako nádejnú pozíciu na postup do 3. predkola.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport