Na hlavný obsah

Robert Fico sa objavil na zozname nepriateľov Ukrajiny

Na čiernej listine je dokopy 75 mien.

Robert Fico (Smer-SD) sa ocitol na zozname nepriateľov Ukrajiny. Zverejnilo ho ukrajinské Centrum boja proti dezinformáciám. Na čiernej listine je dokopy 75 mien, predseda Smeru-SD ju spochybnil.

Na zozname sa objavil spolu s viacerými diplomatmi, sociológmi, bývalými vysokopostavenými vojakmi či zahraničnými politikmi. Fica spolu s týmito osobami označili za šíriteľa proruskej propagandy.

Môže mu to spôsobiť problémy

„Ukrajinský úrad pre dezinformácie ma vyhlásil za dezinformátora, pretože mám, na rozdiel od slovenskej vlády, iný názor na vojnu na Ukrajine. Presnejšie povedané, každý, kto má iný názor ako ukrajinský prezident, je zločinec,“ reagoval Fico.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Bezpečnostný analytik Radovan Bránik upozorňuje aj na nedostatky v zozname. „Problém je, že nie sú úplne zrejmé kritériá výberu.“ Zoznam nie je podľa neho úplne objektívny a chýbajú na ňom niektoré mená.

Podľa politológa môže Ficovi zaradenie na ukrajinskú čiernu listinu spôsobiť problémy, a to najmä v zahraničí. Bezpečnostný analytik predpokladá, že ukrajinský zoznam nepriateľov sa bude rozširovať. Nevylučuje tiež, že budú vznikať ďalšie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko