Na hlavný obsah

Slovensko vyšle do Slovinska 30 vojakov na pomoc s požiarmi

Do krajiny odcestovala aj šestica hasičov.

Slovensko vyšle do Slovinska 30 vojakov na pomoc s požiarmi
Rozsiahly lesný požiar v Slovinsku. Foto: ČTK/ZUMA

Na vznik rozsiahlych lesných požiarov v Slovinsku reaguje aj Slovensko. Vláda vo štvrtok (21. 7.) na mimoriadnom rokovaní schválila vyslanie 30 príslušníkov Ozbrojených síl SR do Slovinska, aby pomáhali pri zvládaní požiarov a odstraňovaní ich následkov.

V západnej časti Slovinska vypukli požiare v stredu (20. 7.) po tom, čo sa rozšírili z územia Talianska. Do krajiny vyšlú vojakov aj s vrtuľníkom UH 60M Black Hawk s hasiacim modulom. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) tvrdí, že hasiči sú kvalitne pripravení.

„O tejto vážnej situácii ma včera večer informoval slovinský minister obrany Marjan Šarec. Pre lesný požiar, ktorý sa rozšíril z Talianska do západnej oblasti Slovinska, už museli pristúpiť k evakuácii viacerých dedín. V tejto situácii ide naozaj o minúty, preto veľmi oceňujem flexibilitu našich zložiek,“ dodal minister.

Do Slovinska pocestuje aj šesť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) spolu s cisternou a tromi vozidlami.

„Vyslaná posádka HaZZ v priebehu dnešného predpoludnia vyrazila na cestu, aby sa po pristátí vrtuľníka pripravila na súčinnosť a zásah. Príslušníci HaZZ sú plne k dispozícii na predmetnú pomoc kolegom v Slovinsku,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko