Na hlavný obsah

V nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko vypukol lesný požiar

Dvaja hasiči sa zranili.

V nemeckom národnom parku Saské Švajčiarsko v noci na pondelok (18. 7.) vypukol lesný požiar. Horí neďaleko hraníc s Českom pri známom skalnom moste Bastei. S plameňmi bojuje približne 100 hasičov, informovala agentúra DPA.

Krátko po polnoci hasičov privolali k požiaru, ktorý vypukol na príkrom zalesnenom svahu pod mostom Bastei. Ten je vyhľadávaným turistickým cieľom a jedným zo symbolov národného parku. Príčina požiaru podľa miestnych médií doteraz nie je známa.

Hasenie požiaru komplikuje neprístupný terén

„Okolo 4:00 už horela plocha 250 krát 50 metrov,“ povedal denníku Bild hovorca drážďanskej polície. Asi 2 500 štvorcových metrov už podľa neho zhorelo. Hasiči sa snažia oheň vo svahu zdolať zhora aj zdola a vodu odoberajú priamo z Labe, ich snaženie však komplikuje neprístupný terén. Podľa stanice Radio Dresden sa dvaja hasiči zranili – jedného postihli mdloby a druhý si podvrtol koleno.

Cyklotrasu pozdĺž rieky Labe uzavreli medzi obcami Rathen a Wehlen. Neprístupný je tiež samotný most a vyhliadka na priľahlom skalnom hrade Neurathen.

V Nemecku, ktoré v pondelok (18. 7.) na západe krajiny očakáva teploty vyše 40 stupňov Celzia, panuje zvýšené nebezpečenstvo požiarov kvôli pretrvávajúcemu suchu. V Saskom Švajčiarsku teraz platí štvrtý, teda druhý najvyšší stupeň výstrahy pred lesnými požiarmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet