Na hlavný obsah

Kyjevskou oblasťou otriaslo viacero výbuchov

Zatiaľ nie sú hlásané obete ani škody.

Kyjevskou oblasťou otriaslo viacero výbuchov
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kyjevskou oblasťou v noci na štvrtok (25. 8.) otriaslo niekoľko explózií, uviedli ukrajinské úrady. Zatiaľ nie sú hlásené obete ani škody. Výbuchy sa ozvali vo Vyšhorodskom okrese severne od centra ukrajinskej metropoly. Okolo štvrtej ráno SELČ sa nad oblasťou rozozneli sirény.

„Máme informácie o niekoľkých explóziách v jednej z obcí Vyšhorodského okresu. Informácie spresňujeme. Záchranné služby už pracujú,“ napísal na telegrame gubernátor Kyjevskej oblasti Oleksij Kuleba.

Gubernátor obyvateľov oblasti na severe Ukrajiny vyzval, aby neignorovali sirény a odišli do krytov. Správy o pôvode explózií alebo obetiach zatiaľ nie sú k dispozícii.

Guvernér Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj uviedol, že ruské sily v stredu (24. 8.) útočili na obce Esman, Znob-Novhorodske a Bilopillja. Nehlásili žiadne obete ani materiálne škody.

Šéf vojenskej správy v Kryvom Rige v Dnepropetrovskej oblasti Oleksandr Vilkul v noci na štvrtok na telegrame tiež oznámil, že ruské sily ostreľovali z raketometov Tornado okres Metalurhijnyj.

Vilkul vyzval občanov, aby si dávali pozor na nevybuchnutú muníciu. Pohotovostné zložky na mieste zasahujú. Ani v tomto prípade zatiaľ nie sú informácie o prípadných obetiach.

Ruské sily naopak utrpeli straty na juhu Ukrajiny. Tamojšie velenie ukrajinskej armády uviedlo, že ukrajinské sily zabili 12 ruských vojakov. Zničili tiež tri ozbrojené vozidlá a muničný sklad. Ukrajinská armáda v regióne údajne zasiahla jedno ruské veliteľské stanovište.

Ukrajinské letectvo potom informovalo, že už v noci na stredu zničilo jeden ruský bojový vrtuľník Ka-52. Ukrajinská armáda ďalej tvrdí, že za posledných 24 hodín zostrelila štyri malé bezpilotné lietadlá Orlan-10.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet