Na hlavný obsah

Namiesto zničenej prešovskej bytovky chcú postaviť novú. Mesto im robí problémy

Bytovku chce stavať desať rodín.

Ani dva a pol roka od zbúrania zničeného bytového domu v Prešove sa bývalým vlastníkom nepodarilo získať územné rozhodnutie a stavebné povolenie.

Novú bytovku chcú postaviť na mieste pôvodnej, ktorú museli zbúrať po tom, ako ju poškodil výbuch a následný požiar. Tvrdia, že sa všetko odďaľuje aj pre postoj radnice.

Majú obavy

Novú bytovku chce stavať desať rodín, pričom akceptovali viaceré podmienky mesta. Obyvatelia hovoria, že ich postoj radnice sklamal. Obávajú sa, že bytovku pre stúpajúce ceny materiálov nakoniec nepostavia.

Pred mesiacom im už na radnici údajne oznámili, že podmienky pre vydanie územného rozhodnutia splnili. Museli pritom vyhovieť jednej požiadavke mesta – zmenili trasu cesty k bytovke, aj keď tým miestni prídu o tri parkovacie miesta.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Ako je to so zostávajúcimi požiadavkami je otázne. Rozhodnutie radnica doteraz nezverejnila. V písomnom stanovisku uviedla, že územné konanie nie je ukončené.

Mesto dodáva, že stavebníci musia mať vysporiadaný aj vlastnícky podiel k pozemku – teda sa musia dohodnúť so všetkými vlastníkmi niekdajších bytov. V prípade štyroch sa im to zatiaľ nepodarilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny