Na hlavný obsah

Slovenskí hasiči ostanú v Českom Švajčiarsku maximálne do piatku

Hasičom ostáva dohasiť asi 80 hektárov.

Slovenskí hasiči ostanú v Českom Švajčiarsku maximálne do piatku
Ilustračná fotografia. Foto: RTVS

Nasadenie slovenských hasičov v českom Národnom parku České Švajčiarsko bude trvať maximálne do piatku (12. 8.). Na sociálnej sieti o tom informuje Hasičský a záchranný zbor (HaZZ).

„Hoci sa situácia s požiarom u našich susedov postupne stabilizuje, stále ostáva hasičom dohasiť asi 80 hektárov, čo je menej než desatina pôvodnej plochy. Po utorkovom ( 9. 8.) rannom brífingu sa rozhodlo, že nasadenie slovenských hasičov bude trvať maximálne do piatku. V utorok sa zároveň uskutoční aj posledné striedanie hasičov,“ napísal na sociálnej sieti.

V Národnom parku České Švajčiarsko naďalej zasahuje skupina slovenských hasičov a vrtuľník Leteckého útvaru MV SR Mi171 OM-BYH.

„Ich nasadenie je obrovské, s požiarmi bojujú už dva týždne.Od 27. júla sa vďaka efektívnej práci príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, ktorí zabezpečujú čerpacie stanoviská na zemi, a pilotnému umeniu posádky nášho vrtuľníka podarilo vykonať 728 zhodov s bambi vakom na požiarovisko, čo predstavuje neuveriteľných 2,2 milióna litrov vody,“ uviedol HaZZ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet