Na hlavný obsah

Trnava prehrala v Poľsku o gól a lúči sa s pohárovou Európou

Raków si postup skúsene postrážil.

Trnava prehrala v Poľsku o gól a lúči sa s pohárovou Európou
Na snímke sprava Kelvin Boateng a kapitán Rakówa Zoran Arsenič. Foto: TASR

Futbalisti FC Spartak Trnava ukončili v sezóne 2022/23 svoje pôsobenie v európskych súťažiach. Vo štvrtkovej odvete 3. predkola Európskej konferenčnej ligy prehrali na pôde Rakówu Čenstochová 0:1. Poľský tím tak postúpil po celkovom skóre 3:0.

Jediný gól duelu strelil v 68. min ukrajinský útočník Vladyslav Kočergin. Čenstochová sa v ďalšom kole stretne s víťazom súboja Slavia Praha – Panathinaikos Atény.

Ofenzívna taktika nepomohla

Tréner Trnavy Michal Gašparík urobil oproti prvému duelu štyri zmeny. Na kraj trojčlennej obrany nominoval Tummu a Čurmu, do útoku postavil Boatenga a medzi piatich stredových hráčov Štefánika.

Ofenzívne rozostavenie však v úvode neprinieslo šance hostí, prvú väčšiu mali domáci. V 12. minúte sa v šestnástke po peknej kombinácii ocitol pred brankárom Takáčom Tudor, no z uhla minul bránu.

Trnavčania prvýkrát trafili priestor medzi žrďami po polhodine hry. Štefánik ideálne vysunul v šestnástke Ristovského, no toho vychytal brankár Trelowski.

Gólman slovenského tímu mal v úvodnom dejstve najväčšiu prácu v 38. minúte duelu, keď zneškodnil strelu Kuna po rohovom kope.

Kontaktný gól mohol streliť Spartak deväť minút po zmene strán. K Ristovskému sa dostala lopta v strede šestnástky, no prestrelil.

Po hodine hry ešte udržal nádej pre Trnavčanov Takáč bravúrnym zákrokom proti priamemu kopu Lopeza, domáci sa však poisťujúceho zásahu pred zaplnenými tribúnami dočkali.

V 68. minúte sa po sérii krátkych prihrávok dostal v šestnástke k lopte Kočergin a z uhla poslal loptu pomedzi nohy Takáča. Čenstochová viedla v dvojzápase o tri góly a za tohto stavu sa už duel dohral v pokojnom tempe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport