Na hlavný obsah

Vyše 30 ľudí sa zranilo pri nehode na horskej dráhe v bavorskom Legolande

Zatiaľ nie je jasné, čo nehodu zapríčinilo.

Vyše 30 ľudí sa zranilo pri nehode na horskej dráhe v bavorskom Legolande
Na ilustračnej fotografii horská dráha. Foto: RTVS

V bavorskom Legolande sa vo štvrtok (11. 8.) zrazili dve súpravy horskej dráhy. Pri nehode utrpelo zranenia najmenej 34 ľudí, píšu nemecké médiá. V zábavnom parku v meste Günzburg pri rozsiahlej operácii zasahovali hasiči a záchranári s tromi vrtuľníkmi. Zatiaľ nie je jasné, čo nehodu zapríčinilo.

Jeden z vlakov horskej dráhy Feuerdrache (Ohnivý drak) pri stanici narazil do súpravy pred ním, keď prudko zabrzdila. Podľa agentúry DPA sa ani jeden z vlakov nevykoľajil a ani z neho nevypadli cestujúci. Podľa zábavného parku súpravy na tejto dráhe jazdia rýchlosťou okolo 29 kilometrov za hodinu.

„Medzi zranenými sú dospelí aj deti,“ uviedol hovorca miestnej polície. Najmenej dvaja ľudia majú vážne zranenia.

Zábavný park zostal po nehode otvorený, potvrdila polícia. Návštevníci uviedli, že nehodu zaznamenali až po telefonátoch od známych alebo z médií. Polícia si v rámci vyšetrovania okrem iného pozrie aj zábery bezpečnostných kamier.

Minulý týždeň zahynula pri nehode na horskej dráhe v zábavnom parku v západonemeckom Klottene 57-ročná žena, ktorá vypadla zo súpravy počas jazdy. Podľahla následkom svojich zranení. Príčina nehody zatiaľ nie je jasná. Zariadenie niekoľko dní po nehode pre návštevníkov uzavreli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet