Na hlavný obsah

Brazílskeho víťaza lotérie najskôr uniesli a potom zavraždili

Skromný výherca lotérie si dovolil len málo luxusných vecí.

Brazílskeho víťaza lotérie najskôr uniesli a potom zavraždili
Ilustračné foto. Foto: TASR

Brazílskeho muža, ktorý v roku 2020 vyhral deväť miliónov dolárov zavraždili po tom, čo ho pre výhru uniesli. Svojim únoscom sa predtým neúspešne pokúsil previesť výkupné, uviedol denník El País. Od roku 2007 zavraždili už najmenej štyroch výhercov lotérie Mega-Sena.

Päťdesiatpäťročného Jonasa Lucasa Alvesa Diasa, ktorý v roku 2020 zvíťazil v najväčšej brazílskej lotérii, 14. septembra našli vážne zraneného na diaľnici v Hortolandii, meste s 236 000 obyvateľmi v štáte Sao Paulo.

Po prevoze do nemocnice na následky zranení zomrel. Polícia zatkla dvoch podozrivých, ďalší dvaja zostávajú na slobode.

Alves Dias predtým odišiel zo svojho domova na prechádzku a už sa nevrátil. Podľa polície ho únoscovia držali asi 20 hodín, kým ho našli na diaľnici. Požadovali od neho asi 600 000 dolárov.

V audiozáznamoch, ktoré získala stanica Globo, bolo počuť, ako Alves Dias telefonicky žiada svojho bankára, aby prevod schválil. Banka ale jeho žiadosť zamietla, pretože išlo o „nereálnu sumu“.

Páchatelia získali len 4 000 dolárov

Minister verejnej bezpečnosti Sao Paula oznámil, že páchatelia vybrali z účtu obete sumu zodpovedajúcu 4 000 dolárom. Úrady, ktoré uviedli, že motívom útoku bola výhra v lotérii, skutok vyšetrujú ako vydieranie a vraždu.

Hoci sa Alves Dias stal vďaka výhre v lotérii milionárom, mal podľa denníka El País skromný životný štýl. Naďalej žil so svojou rodinou v rovnakom dome v Hortolandii, nezvýšil zabezpečenie svojho domu a chodil na rovnaké miesta ako predtým, takmer vždy v žabkách.

Jeho susedia brazílskej tlači povedali, že o jeho bohatstve vedeli všetci v okolí.

Skromný výherca lotérie si dovolil len niekoľko málo luxusných vecí. Prestal pracovať ako predavač náradia, kúpil si farmu v neďalekom meste a kamarátovi z detstva daroval nákladné auto.

Uhradil tiež liečebné výdavky ďalšieho priateľa z detstva, ktorý podstupoval liečbu rakoviny. V správach miestnej tlače ho všetci, ktorí milionára poznali, definovali ako človeka s prostým životom a dobrým srdcom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet