Na hlavný obsah

SaS chce odvolať Igora Matoviča. Ak uspeje, zvažuje návrat do koalície

Podporu chce hľadať naprieč politickým spektrom.

Strana Sloboda a solidarita by sa mohla vrátiť do vládnej koalície. Cestu si môže vydláždiť sama – odvolaním Igora Matoviča z funkcie ministra financií. SaS už začína zbierať podpisy pod mimoriadnu schôdzu parlamentu. Podporu chcú hľadať naprieč politickým spektrom.

Ešte sa neskončilo odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) a už sa rozpráva o ďalšom. SaS tvrdí, že lídra OĽANO a ministra financií Igora Matoviča chcú odvolať aj niektorí koaliční poslanci.

Podpisy pod mimoriadnu schôdzu chce šéf strany SaS Richard Sulík vyzbierať aj u svojich opozičných kolegov. „Áno, budeme rokovať aj so stranou Hlas, ale predtým chceme osloviť poslancov OĽANO,“ uviedol.

„Nechám koalíciu SaS, fašistov a mafie zo smerohlasu len nech sa dohadujú. Myslím si, že noví koaliční partneri Richarda Sulíka mu veľmi radi pomôžu a viac to nebudem komentovať,“ reagoval Matovič.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Zvyšok opozície, ale aj niektorí nezaradení poslanci začínajú s odvolávaním Igora Matoviča kalkulovať a kladú si podmienky. „Budeme zaň hlasovať ak SaS deklaruje, že podporí zmenu ústavy na vypísanie predčasných volieb. A zároveň bude súhlasiť s dohodou o vypísaní predčasných volieb,“ vyhlásil Peter Pellegrini, predseda Hlas-SD.

„Sme pripravení sa o tom baviť, ale nepozdáva sa nám takéto spájanie,“ uviedol Sulík. Po prípadnom odvolaní Igora Matoviča by bol návrat SaS do vlády opäť v hre. „Ak Igor Matovič odíde z vlády alebo bude odvolaný v Národnej rade, dáme ponuku koalícii aj premiérovi Hegerovi, že sme pripravení sa vrátiť,“ dodal Sulík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko