Na hlavný obsah

Vláda nesúhlasí s odvolaním Mikulca

Návrh považuje za politicky motivovaný.

Vláda nesúhlasí s odvolaním Mikulca
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Vláda nesúhlasí sa návrhom skupiny poslancov na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) z jeho funkcie. Uzniesla sa na tom na svojom utorkovom (13. 9.) rokovaní.

Návrh považuje za politicky motivovaný, nepodložený pravdivými informáciami, ktorého cieľom je len diskreditovať ministra vnútra. Vládny kabinet sa razantne ohradil proti tvrdeniam predsedu Smeru-SD Roberta Fica.

„Mikulec si robí svoju prácu profesionálne a odborne so zreteľom na občana a jeho pomoci na prvom mieste. Úlohy ním riadeného rezortu stoja najmä na ochrane ústavného zriadenia, verejného poriadku, majetku a bezpečnosti vrátane ochrany štátnych hraníc. Tieto hodnoty sú optikou, na ktoré minister prihliada pri riadení rezortu a pri jeho rozhodovaní vo veciach patriacich do jeho kompetencie,“ konštatuje vláda.

Členovia vlády v uznesení tvrdia, že Fico a jeho stranícki kolegovia verejne klamú a podsúvajú svoje fantázie ako fakty. Poukázali aj na to, že z čias vlád, ktorých súčasťou bol aj Smer-SD, právoplatne odsúdili 17 ľudí, obžalovali ďalších 25 ľudí a obvinil 17 osôb.

Mimoriadna schôdza k odvolávaniu Mikulca sa má začať v utorok o 13.00 h. Odvolávanie inicioval opozičný Smer-SD. Fico koncom augusta hovoril o podozreniach z rodinkárstva a údajného zasahovania ministra do vyšetrovaní Národnej kriminálnej agentúry.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko