Na hlavný obsah

Bývalý pakistanský premiér sa stal terčom útoku, utrpel zranenie

Jeho podporovatelia hovoria o pokuse o atentát.

Bývalý pakistanský premiér sa stal terčom útoku, utrpel zranenie
Bývalý pakistanský premiér Imran Chán leží zranený po streľbe. Foto: TASR/AP

Bývalý pakistanský premiér Imran Chán vo štvrtok (3. 11.) utrpel ľahké zranenie, keď sa jeho konvoj stal na východe krajiny terčom paľby.

Pri streľbe zabili jedného z Chánových stúpencov a zranenia utrpelo ďalších deväť ľudí. Polícia následne útočníka zadržala. Motív muža, ktorý sa podľa agentúry AP priznal, že chcel Chána zabiť, zatiaľ nie je známy. K útoku sa neprihlásila žiadna ozbrojená skupina, informovala AP.

K incidentu došlo, keď Chán viedol protestný sprievod do metropoly Islamabádu s cieľom presadiť predčasné voľby. Opozičný vodca utrpel zranenie nohy, no je mimo ohrozenia života. Chánovi podporovatelia hovoria o pokuse o atentát.

„Neznámy muž začal streľbu z automatickej zbrane. Niekoľko ľudí utrpelo zranenia. Imran Chán tiež,“ povedal jeho poradca Asad Umar. Predseda vlády Šahbáz Šaríf útok odsúdil a nariadil ministrovi vnútra, aby začal okamžité vyšetrovanie.

Pakistanská volebná komisia minulý mesiac Imrana Chána diskvalifikovala z výkonu verejnej funkcie. Ako dôvod uviedla obvinenia, že Chán nepriznal všetky dary, ktoré dostal od zahraničných predstaviteľov. Expremiér akékoľvek previnenie odmietol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet