Na hlavný obsah

Čaputová: Je dôležité uvedomovať si, že mier nie je samozrejmosťou

Traja najvyšší ústavní činitelia si pripomenuli Deň vojnových veteránov.

Čaputová: Je dôležité uvedomovať si, že mier nie je samozrejmosťou
Na snímke prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová si pripomenula piatkový (11. 11.) Deň vojnových veteránov na Vojenskom cintoríne Petržalka – Kopčany v Bratislave. Vo svojom vyhlásení zdôraznila hodnotu mieru.

„Pripomíname si obete všetkých ľudí, ktorí v rôznych vojnových konfliktoch padli za mier a slobodu. V dnešnej dobe je veľmi dôležité uvedomovať si, že mier nie je samozrejmosťou,“ uviedla.

Na snímke premiér Eduard Heger.
Na snímke premiér Eduard Heger. Foto: TASR

Pamiatku padlých vojakov si v Prahe uctil aj premiér Eduard Heger (OĽANO) spolu so svojím českým kolegom Petrom Fialom. Pri príležitosti Dňa vojnových veteránov položili k pamätníku vence.

„Červeným makom si pripomíname všetky zmarené ľudské životy v nezmyselných vojnách,“ povedal predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) na Vojnovom cintoríne Petržalka-Kopčany v Bratislave.

Na snímke predseda parlamentu Boris Kollár.
Na snímke predseda parlamentu Boris Kollár.Foto: TASR

„O to je to v súčasnosti aktuálnejšie, keď vieme, že vedľa u susedov zúri vojna a nezmyselne opäť umierajú vojaci aj civilní obyvatelia jedného aj druhého štátu. Je mi to veľmi ľúto,“ uviedol s tým, že treba na to hlasnejšie a silnejšie poukazovať. Prihovoril sa tiež za pomoc Ukrajine, aby mohla ustáť útok zo strany Ruska.

Okrem troch najvyšších ústavných činiteľov si piatkový pamätný deň pripomenul na sociálnej sieti aj minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). „Oni pre nás a našu budúcnosť bojovali, za slobodu národov a za nadčasové hodnoty mnohí preliali krv a umierali,“ napísal o vojnových veteránoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko