Na hlavný obsah

Hlas-SD žiada, aby preverili majetkové priznania Igora Matoviča

Tvrdí, že sú neúplné.

Hlas-SD žiada, aby preverili majetkové priznania Igora Matoviča
Minister financií Igor Matovič (OĽANO) v pléne parlamentu. Foto: TASR

Poslanec strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok podal parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií podnet na preverenie pravdivosti majetkových priznaní Igora Matoviča. RTVS o tom informovala hovorkyňa strany Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková.

Šutaj Eštok navrhol výboru začatie konania voči ministrovi financií. Podľa neho Matovičove majetkové priznania za uplynulé tri roky zjavne nie sú úplné. Tvrdí, že neobsahujú informácie, ktoré požaduje ústavný zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.

„Igor Matovič vo svojich majetkových priznaniach uvádza, že nevlastní nehnuteľný majetok a ani neužíva nehnuteľnosť, vlastnenú inou právnickou alebo fyzickou osobou. Podľa vlastných verejných vyjadrení však obýva spoločnú domácnosťou so svojou manželkou a deťmi v Trnave. A to dom, ktorý vlastní jeho manželka Pavlína Matovičová,“ uviedol Matúš Šutaj Eštok.

Dodal, že ak by majetkové priznanie predsedu OĽANO bolo pravdivé, bol by bezdomovcom. To preto, lebo nevlastní ani neužíva žiadnu nehnuteľnosť dlhšie ako mesiac v roku. „Ak však pravdivé nie je, potom by mal výbor konštatovať porušenie zákona. A uložiť Igorovi Matovičovi pokutu vo výške trojnásobku jeho platu. A to za každý rok, v ktorom odovzdal nepravdivé majetkové priznanie,“ skonštatoval Šutaj Eštok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko