Na hlavný obsah

MS vo futbale 2022: Mexiko remizovalo s Poľskom bez gólov

Lewandowski nepremenil pokutový kop.

MS vo futbale 2022: Mexiko remizovalo s Poľskom bez gólov
Na snímke mexický brankár Guillermo Ochoa (vpravo) vyráža strelu poľského futbalistu Roberta Lewandowskeho (vľavo hore) z penalty v zápase C-skupiny MS vo futbale 2022 Mexiko - Poľsko v katarskej Dauhe. Foto: TASR

Futbalisti Mexika odštartovali svoje pôsobenie na majstrovstvách sveta v Katare remízou 0:0 v zápase C-skupiny s Poľskom. Obrovskú príležitosť na svoj prvý gól na svetovom šampionáte mal Robert Lewandowski, poľský kanonier však v 58. minúte nepremenil pokutový kop.

Celý duel mali herne navrch Mexičania, ktorí vystrelili celkovo štrnásťkrát. Poliaci hrali v prvom polčase v hlbokom obrannom bloku a viackrát ich podržal aj brankár Wojciech Szczesny.

Po druhom stretnutí C-skupiny je tak na čele tabuľky prekvapivo Saudská Arábia, ktorá zdolala favorizovanú Argentínu 2:1.

Lewandowski nepremenil penaltu, ktorú rozhodca Chris Beath nariadil po tom, ako Hector Moreno fauloval práve hráča Barcelony.

Najlepší strelec v histórii poľskej reprezentácie sa tak gólovo nepresadil ani vo svojom štvrtom zápase na svetovom šampionáte, v ktorom bola prvýkrát medzi rozhodcami žena.

V úlohe štvrtého arbitra sa predstavila Francúzka Stephanie Frappartová, ktorá má na svojom konte už aj tohtoročné finále Francúzskeho pohára medzi Nice a Nantes (0:1).

Brankári boli hlavnými hviezdami zápasu

Na začiatku zápasu vyvíjali väčší tlak Mexičania. Lozano najprv prekvapil v obrane Kiwiora a o niečo neskôr hlavičkoval po rohovom kope Moreno.

Stretnutie pokračovalo v rovnakom duchu, do veľkej príležitosti sa dostali Vega i Gallardo. Proti druhému menovanému vybehol Szczesny a loptu spred prázdnej brány vzápätí „upratal“ Kaminski.

Krátko pred prestávkou Mexičania útočili ešte aktívnejšie a o najväčšie ohrozenie brány sa postaral Sanchez. Poliaci však hrali v obrannom bloku, veľký počet centrov zneškodnil Szczesny. Súper ich predčil 6:1 na strely a mal dve tretiny času loptu v moci.

Aj po prestávke mali loptu viac na kopačkách Mexičania, ale obrovskú príležitosť v podobe pokutového kopu dostal ich súper. Do šestnástky sa predral Lewandowski a VAR dodatočne vyhodnotil v jeho súboji s Morenom faul.

Brankár Ochoa však správne odhadol smer jeho nevýrazného pokusu a Poliaci neskórovali ani bezprostredne po penalte.

Iniciatívu prebrali opäť Mexičania a ich súper mal oporu najmä v Szczesnom. Ten si poradil napríklad so strieľaným centrom Alvareza, ktorého smer zmenil Martin.

K jednej z mála možností sa dostali aj Poliaci. Krychowiak však nedokázal zakončiť pri rohovom kope a nevyšla mu ani strela z diaľky v úplnom závere. V Katare sa tak zrodila po zápase medzi Dánskom a Tuniskom druhá bezgólová remíza.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport