Na hlavný obsah

NDS podpísala zmluvu na rozšírenie diaľnice D1

A to vrátane kľúčovej križovatky D1/D4.

NDS podpísala zmluvu na rozšírenie diaľnice D1
Križovanie diaľnic D1 a D4 pred Bratislavou. Foto: TASR

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) podpísala v utorok (29. 11.) zmluvu s víťazom tendra na rozšírenie diaľnice D1 (Bratislava-Triblavina) vrátane kľúčovej križovatky D1/D4. Spravodajský portál Správy RTVS o tom informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

Víťazom sa stala poľská firma Budimex, ktorá sa zaviazala postaviť 3,6-kilometrový úsek do približne troch rokov. Projekt bude stáť zhruba 110 miliónov eur a financovať sa bude zo štátneho rozpočtu.

Úlohou zhotoviteľa bude teraz projektové inžinierstvo a získanie všetkých potrebných stavebných povolení.

Výstavba bude prebiehať počas „živej“ prevádzky diaľnice D1. „Chcem ubezpečiť, že urobíme všetko pre to, aby sa zachovala doprava a aby nedochádzalo k dopravným kongesciám. Posnažíme sa, aby obyvatelia, ktorí každý deň dochádzajú do Bratislavy, pocítili obmedzenia čo najmenej,“ povedal riaditeľ stavby za Budimex Igor Sedláček.

Vizualizácia prepojenia diaľnic D1 a D4.
Vizualizácia prepojenia diaľnic D1 a D4.Foto: NDS

Mosty budú tvoriť viac než tretinu celkového rozšírenia diaľnice D1. Bude ich 18 s celkovou dĺžkou 1,35 kilometra. Súčasťou výstavby je aj dôležité prepojenie diaľnic D1 a D4. V čase rekonštrukcie diaľnice D1 dôjde k zavedeniu obchádzkových trás.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko