Na hlavný obsah

Rakúske železnice čaká v pondelok celodenný štrajk. Dotkne sa to aj Slovenska

Štrajkujú za vyššie mzdy.

Rakúske železnice čaká v pondelok celodenný štrajk. Dotkne sa to aj Slovenska
Ilustračná snímka Foto: Unsplash

Rakúske železnice čaká v pondelok (27. 11.) celodenný štrajk pre spor o mzdy. Malo by sa to týkať všetkých spojení vrátane spojení so Slovenskom.

Ako upozornili Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) na svojej internetovej stránke, v dôsledku tejto mimoriadnosti môže dôjsť k obmedzeniu cestovania vlakovou dopravou do Rakúska a v rámci Rakúska, pretože vlaky v celom Rakúsku nebudú prevádzkované.

Rakúske železnice ÖBB vyzvali cestujúcich na internete, aby zrušili všetky cesty, ktoré nie sú nevyhnutné, alebo vyhľadali náhradnú dopravu. Uviedli tiež, že v nedeľu (27. 11.) sa uskutoční ďalšie kolo rokovaní so zástupcami odborov s cieľom zabrániť štrajku.

ÖBB tiež upozorňuje, že už v nedeľu večer (27. 11.) a možno aj v utorok (29. 11.) môže dôjsť k prerušeniu jednotlivých spojov. „Zároveň upozorňujeme cestujúcich, že pred, počas, ale i po štrajku môže dochádzať k výrazným obmedzeniam, odriekaniam a meškaniam vlakov. Rovnako aj po štrajku môžu byť vlaky zmeškané, prípadne odrieknuté až dokým nepríde k nábehu na riadnu pravidelnú prevádzku,“ píšu ŽSR.

Taktiež podľa nich môžu vznikať nepravidelnosti v prevádzke priamych vozňov na sieti ÖBB, ktoré môžu mať vplyv aj na zahraničných železničných dopravcov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko