Na hlavný obsah

Slovinský prezident bol v Lešti. Pozvala ho tam Čaputová

Ocenili vojakov, ktorí pomáhali pri požiaroch.

Zuzana Čaputová pozvala slovinského prezidenta Boruta Pahora do výcvikového strediska Lešť. Spoločne ocenili aj vojakov z Prešova, ktorí pomáhali pri požiaroch.

V rámci viac ako tisícčlennej jednotky NATO sa v Lešti pripravujú vojaci krajín Slovenska, Slovinska, či USA pod vedením Českej armády.

„Je to veľmi dôležitý signál spolupráce aj okolitých krajín, vieme, že toto posilnenie prítomnosti sme zaviedli potom, ako vypukla ruská agresia na Ukrajine po 24. februári. Boli sme v druhej vlne krajín, pretože pobaltské krajiny a Poľsko už predsunutú prítomnosť mali už pre tým. A, samozrejme, je to najmä posilnenie našej odolnosti a bezpečnosti,“ povedala prezidentka SR Čaputová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Hlavy štátov spoločne ocenili aj Slovenskú jednotku, ktorá bola pomáhať v Slovinsku pri hasení požiarov.

„Je to ocenenie celej našej jednotky, nie jednotlivca – a je to súhra celého tímu, ako leteckého, tak aj pozemného,“ avizoval veliteľ ocenenej jednotky Štefan Okoš.

Desať príslušníkov z prešovského vrtuľníkového krídla pomáhalo s hasením lesného požiaru počas leta. Vtedy oheň v hornatom území zničil niekoľko hektárov lesa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko