Na hlavný obsah

V osemfinále LM sa zopakuje vlaňajšie finále, Real nastúpi proti Liverpoolu

Ďalším šlágrom bude duel medzi PSG a Bayernom.

Žreb osemfinále Ligy majstrov.
Žreb osemfinále Ligy majstrov.Foto: uefa.com

Obhajca trofeje Real Madrid sa v osemfinále futbalovej Ligy majstrov stretne v repríze finále uplynulého ročníka s FC Liverpool. Rozhodol o tom pondelňajší (7. 11.) žreb v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone.

Šlágrom bude dvojzápas medzi Bayernom Mníchov a Parížom St. Germain. Neapol so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom zabojuje o postup proti Eintrachtu Frankfurt a Inter MIláno s Milanom Škriniarom proti FC Porto.

Real v minulej sezóne vyhral vo finále najprestížnejšej klubovej súťaže nad Liverpoolom 1:0. Jediný gól duelu na parížskom Stade de France dosiahol vtedy Vinicus Junior.

Paríž St. Germain bude chcieť Bayernu odplatiť finálovú prehru v Lige majstrov z roku 2020 v Lisabone. Stretli sa vo vzájomných dueloch aj v sezóne 2020/2021, vo štvrťfinálovom dvojzápase vtedy uspeli Parížania.

Víťazi základných skupín boli medzi nasadenými tímami a mužstvá, ktoré sa umiestnili na druhej priečke, figurovali ako nenasadené. Nemohli sa stretnúť kluby z jednej krajiny, ani súperi z rovnakej základnej skupiny.

Úvodné stretnutia osemfinále odohrajú 14. a 15., resp. 21. a 22. februára, odvety sú na programe 7., 8., 14. a 15. marca. Nenasadené tímy začnú v domácom prostredí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport