Na hlavný obsah

Vo Francúzsku riešia atypický prípad údajnej vraždy. Telo sa nenašlo, žiadne zmiznutie sa nehlásilo

K činu sa priznal 64-ročný poľský tesár.

Vo Francúzsku riešia atypický prípad údajnej vraždy. Telo sa nenašlo, žiadne zmiznutie sa nehlásilo
Ilustračná snímka. Foto: Getty Images

Francúzske úrady riešia neobvyklý prípad údajnej vraždy. V policajnej cele sedí muž, ktorý svojim známym povedal, že zrazil cyklistku a jej telo zahrabal. Telo sa však nenašlo a nikto nie je nezvestný, píšu francúzske médiá.

V polovici mája prišla na služobnú v Dieppe žena, aby ohlásila vraždu, ku ktorej sa jej podľa jej slov priznal jej partner.

Šesťdesiatštyriročný poľský tesár, ktorý žil dlhodobo vo Francúzsku, sa partnerke údajne zveril, že v marci zrazil autom cyklistku.

Muž šoféroval opitý, zrazenú ženu aj s bicyklom naložil do svojho auta a neskôr ženu utĺkol lopatkou a zahrabal, opisuje výpoveď stanica BFM TV.

Polícia si vodiča predvolala na vysvetlenie a ten najprv uviedol, že to bol len žart, ktorým chcel bývalú partnerku presvedčiť, aby sa k nemu vrátila.

Neskôr však uviedol, že naozaj niekoho zrazil. Svedčia o tom aj výpovede ďalších svedkov o jeho poškodenom aute.

Francúzska polícia po cyklistke tento týždeň vyhlásilo oficiálne pátranie. Hľadá ženu vo veku od 40 do 60 rokov, ktorá išla na bicykli, pravdepodobne s brašnami.

„Prípad cyklistky je pomerne netypický, pretože núti vyšetrovateľov premýšľať obrátene. Predpokladá sa, že došlo k vražde, ale nehlási sa žiadna obeť a žiadne zmiznutie. V tomto zmysle je vyšetrovanie oveľa ťažšie, lebo nemáme žiadny východiskový bod,“ uviedol prokurátor z Rouenu Yann Bastière.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet