Na hlavný obsah

Klimatickí aktivisti v Nemecku protestovali proti umelému zasnežovaniu svahov

Hrozí m pokuta až do 3 000 eur.

Klimatickí aktivisti v Nemecku protestovali proti umelému zasnežovaniu svahov
Členovia zoskupenia Mountain Wilderness protestujú s plagátmi na lyžiarskom svahu. Foto: TASR/DPA

Nemeckí klimatickí aktivisti protestovali v nedeľu (18. 12.) proti umelému zasnežovaniu snežnými delami na lyžiarskych svahoch, pričom poukázali na ich dôsledky na životné prostredie. Informovala o tom agentúra DPA.

Členovia zoskupenia Mountain Wilderness (MW) sa zišli v meste Garmisch-Partenkirchen pri stanici lanovky Hausberg v lyžiarskom stredisku Garmisch Classic. Snažili sa upozorniť na to, koľko energie a vody je potrebné využiť pri zariadeniach určených na umelé zasnežovanie.

Niektorí demonštranti mali plagáty s nápismi „Plytvajte energiou – bez nás!“ Pôvodne chceli aktivisti vyobraziť veľký znak mieru i slogan na lyžiarskom svahu s použitím biologicky odbúrateľného náteru, to sa však nevydarilo, pretože v dôsledku mimoriadne chladného počasia s teplotami do –16 °C technika zlyhala. Podarilo sa im vytvoriť len znak mieru, slová „Šetrite energiu“ však už pridať nedokázali.

Zhromaždenie, na ktoré prišla zhruba desiatka ľudí, polícia rozpustila s tým, že nebolo vopred zaregistrované, píše DPA. Organizátorov obvinili z priestupku a polícia im môže udeliť pokutu až do 3 000 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet