Na hlavný obsah

Poľsko zintenzívni prevoz ukrajinských pacientov do Európy

Sú medzi nimi aj ranení vojaci.

Poľsko zintenzívni prevoz ukrajinských pacientov do Európy
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Poľsko sa chystá zintenzívniť a zrýchliť prepravu ukrajinských nemocničných pacientov – vrátane ranených vojakov – do ďalších európskych krajín. Niektorých prevezú aj do poľských nemocníc. V stredu (28. 12.) to pre agentúru PAP povedal hovorca ministerstva zdravotníctva Wojciech Andrusiewicz.

Hovorca v juhovýchodopoľskom meste Rzeszów oznámil, že z letiska Rzeszów-Jasionka odletí špeciálna linka ukrajinskými pacientmi na liečbu do ďalších európskych krajín.

„V stredu odletí ďalšia skupina pacientov z tranzitného evakuačného zdravotníckeho strediska, zriadeného v obci Jasionka. V utorok tam priletelo 14 ľudí spolu s rodinami. Lietadlo ich prevezie na liečbu do Nórska,“ dodal Andrusiewicz.

„Poľsko sa chystá na zintenzívnenie počtu transportov ukrajinských pacientov do ďalších európskych krajín, keďže ozbrojené aktivity na Ukrajine sa zvýšili a v tamojších nemocniciach majú nedostatok elektriny,“ vysvetlil hovorca ministra zdravotníctva.

„Niektorých pacientov prevezú aj do poľských nemocníc; medzi nimi budú i ranení vojaci, ktorí sa po vyliečení v Poľsku často vracajú na front,“ dodal.

Streda je v poradí už 308. dňom vojny na Ukrajine, ktorú rozpútalo Rusko koncom februára.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet