Na hlavný obsah

V gréckokatolíckom charitnom centre podpory zaviedli časenky

Záujem je totiž obrovský.

V gréckokatolíckom charitnom centre podpory zaviedli časenky
Záujem je obrovský, preto v gréckokatolíckom charitnom centre podpory zaviedli časenky. Foto: RTVS

Stovky kilogramov potravín a drogérie prerozdelia v Prešove odídencom z Ukrajiny. V meste ich žije viac ako 2 000. Záujem je obrovský, preto v gréckokatolíckom charitnom centre podpory zaviedli časenky.

Valentína z Ukrajiny v centre pomáha. Počas štvrtkov, keď je výdaj potravín a drogérie, sa nezastaví. Vždy má však úsmev na tvári.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Pomoc je rozdelená podľa počtu členov rodiny. Pri väčších dostávajú až 15 kilogramov potravín na mesiac. Ide o základné a trvanlivé produkty – strukoviny, polievky, olej, cestoviny či cukor.

„Najviac zháňajú hrečku teda pohánku to je pre nich to najlepšie,“ uviedol koordinátor centra podpory Gréckokatolíckej charity Prešov Štefan Pacák.

Chýbajú mäsové a rybacie konzervy. „Tie by nám veľmi pomohli aj teraz ku blížiacim sa Vianociam. Spravilo by im to veľkú radosť,“ dodal Pacák.

„Potraviny sú takou podporou. V prvom rade potrebujú nájsť ubytovanie,“ ozrejmil Eduard Tyrpák, tlmočník v centre podpory.

Časenky pomohli, odbúrali rady čakajúcich. Neraz ich prišlo naraz aj 80.

Aj dva dni pred Vianocami bude toto centrum otvorené. Pomoc pre odídencov bude štedrejšia. Dostanú aj poukážky na nákup ďalších potravín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny