Na hlavný obsah

V Žiline sa vykoľajil vlak

Vlaky majú aj dvojhodinové meškanie.

V Žiline sa vykoľajil vlak
Vykoľajený pracovný vlak na železničnej vlakovej stanici v Žiline. Foto: TASR

V Žiline sa vykoľajil vlak. Osobnú dopravu v žilinskej vlakovej stanici od 9.50 h prerušili. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko na sociálnej sieti s tým, že zabezpečujú náhradnú autobusovú dopravu.

ZSSK spresnila, že išlo o vlak cudzieho dopravcu. Meškanie vlakových spojov odhadujú na jednu až dve hodiny. „Treba počítať s veľkými meškaniami, ktoré sa môžu natiahnuť do dvoch hodín,“ povedal hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová spresnila, že na stanici Žilina sa po 9.30 h vykoľajil 11. a 12. vozeň nákladného vlaku. Nikto sa nezranil. „Spôsobilo to obmedzenie dopravy v úseku Žilina – Púchov, čiže bratislavská spojka, a rovnako aj smer Čadca. Momentálne pracujeme na odstránení vykoľajenia,“ uviedla.

Následky vykoľajeného vlaku podľa Feik Achbergerovej stále odstraňujú. Úplné odstránenie predpokladá v stredu večer. Následne budú železničiari zisťovať rozsah škôd.

„Momentálne ŽSR odstraňujú nehodovú udalosť pomocou žeriavu. Vedená je náhradná autobusová doprava na trase Kysucké Nové Mesto – Žilina. V ostatných smeroch jazdíme,“ uviedla. Nehoda doteraz spôsobila meškanie 25 vlakov a množstvo vlakov odriekli. „Príčina vzniku nehodovej udalosti je v štádiu riešenia,“ podotkla Feik Achbergerová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny