Na hlavný obsah

Biatlonistka Paulína Bátovská Fialková skončila štvrtá v stíhacích pretekoch

Na víťaznú Švédku Elviru Öbergovú stratila 31 sekúnd.

Biatlonistka Paulína Bátovská Fialková skončila štvrtá v stíhacích pretekoch
Na snímka slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková. Foto: TASR

Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková obsadila v sobotňajších (7. 1.) stíhacích pretekoch na 10 km na podujatí Svetového pohára v slovinskej Pokljuke štvrté miesto. Na víťaznú Švédku Elviru Öbergovú stratila 31 sekúnd po dvoch chybách na strelnici.

Bátovská Fialková zopakovala najlepší výsledok v prebiehajúcej sezóne, keď rovnakú priečku dosiahla aj pred dvoma dňami v šprinte.

Dvadsaťtriročná Elvira Öbergová odštartovala s náskokom 7 sekúnd pred Juliou Simonovou a po bezchybnom výkone na strelnici zaznamenala tretie víťazstvo v sezóne a celkovo siedme vo SP. Na druhom mieste finišovala Talianka Dorothea Wiererová (+17,6 s) a tretiu priečku obsadila Francúzka Julia Simonová (+22,4 s).

Bátovská Fialková vyštartovala zo 4. miesta a prvú ležku zvládla bezchybne a udržala si pozíciu zo štartu. Na druhej taktiež nespravila chybu a posunula sa na tretiu priečku s odstupom 13,4 sekundy na vedúcu E. Öbergovú.

Na trati predstihla Wiererovú a na vedúcu Švédku strácala už len necelých päť sekúnd. V stoji však urobila po jednej chybe na oboch položkách a aj napriek tomu, že na trati bola tretia najrýchlejšia, nestačilo to na prvé pódium v sezóne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport