Na hlavný obsah

Charkovská oblasť bola opäť terčom ostreľovania

Útok poškodil úžitkové budovy a zničili súkromnú obytnú budovu.

Charkovská oblasť bola opäť terčom ostreľovania
Príslušníci ukrajinskej Národnej gardy ostreľujú ruské pozície z protilietadlového dela v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Charkovská oblasť na severovýchode Ukrajiny bola v pondelok (9. 1.) terčom ruského raketového útoku a ostreľovania, uviedol miestny gubernátor Oleh Sinehubov. Informovala o tom televízia CNN.

„Nepriateľ ostreľoval oblasti Čuhuiv a Kupjansk delostrelectvom, tankami a mínometmi,“ uviedol Sinehubov na sociálnej sieti Telegram.

Gubernátor spresnil, že v Kupjansku útok poškodil úžitkové budovy a vypukol tam požiar. V okrese Čuhuiv podľa neho zničili súkromnú obytnú budovu.

Sinehubov dodal, že pondelkový raketový útok na miestne trhovisko v obci Ševčenkove v okrese Kupjansk si podľa zdravotných služieb vyžiadal sedem zranených civilistov vrátane 13-ročného dievčaťa. O život prišla aj 60-ročná žena.

Ukrajinská oblastná prokuratúra neskôr podľa portálu Sky News oznámila, že začala vyšetrovanie možného vojnového zločinu. Podľa predbežných informácií Rusi útočili raketami zo systému protivzdušnej obrany S-300 v ruskej Belgorodskej oblasti, ktorá sa rozkladá pri hranici s Ukrajinou.

„Ruská armáda spáchala ďalší teroristický čin proti civilným obyvateľom. Zranenia utrpelo dieťa a o život prišli dve ženy,“ uviedla oblastná prokuratúra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet