Na hlavný obsah

Študent dostal za vraždu spolužiačky 14,5 roka väzenia

Volodymyr Moiseienko sa k činu priznal a oľutoval ho.

Súdne pojednávanie s obžalovaným Volodymyrom Moiseienkom za vraždu Ukrajinky na Mladej garde.
Súdne pojednávanie s obžalovaným Volodymyrom Moiseienkom za vraždu Ukrajinky na Mladej garde.Foto: TASR

Študent Volodymyr Moiseienko dostal za vlaňajšiu vraždu ukrajinskej spolužiačky v bratislavskom internáte Mladá Garda 14,5-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Okrem iného musí absolvovať aj ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou.

V stredu (11. 1.) o tom rozhodol senát Okresného súdu Bratislava III. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Moiseienko sa k spáchaniu skutku priznal, súd vykonával len dokazovanie súvisiace s výrokom o treste. „Cítim sa byť vinný, je mi to strašne ľúto,“ povedal obžalovaný pred senátom.

Kamarátku vinil z neúspešnej skúšky. Sudca Okresného súdu Bratislava III Karol Posluch vysvetlil, že súd prihliadal na viaceré poľahčujúce skutočnosti.

„Obžalovaný spáchal trestný čin v súvislosti s chorobou, na ktorú trpí, takže toto psychologické ochorenie, že doposiaľ viedol riadny život, že sa k skutku priznal a oľutoval ho a že trestný čin sám nahlásil a napomáhal orgánom činným v trestnom konaní,“ uviedol.

Mladík si trest odpyká v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Musí tiež absolvovať ochranné psychiatrické liečenie.

Vysokoškolskú študentku našli bez známok života v priestoroch bratislavského internátu 3. júna 2022. O deň skôr ju mal usmrtiť vtedy 21-ročný Moiseienko. K spáchaniu skutku sa priznal aj v prípravnom konaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny