Na hlavný obsah

Rely Dakar: Štvorkolkár Varga skončil druhý v 12. etape

Svitko medzi motorkármi na 16. mieste.

Rely Dakar: Štvorkolkár Varga skončil druhý v 12. etape
Slovenský pretekár Štefan Svitko. Foto: Facebook/Štefan Svitko Fanclub

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil v piatkovej (13. 1.) 12. etape Rely Dakar 16. miesto. Jeho krajan Juraj Varga skončil v kategórii štvorkoliek druhý, keď za najrýchlejším Brazílčanom Marcelom Medeirosom zaostal o 1:36 minúty.

Pretekári absolvovali v piatok 376 kilometrov s cieľom v meste Šajbah, pričom samotný špeciál mal dĺžku 185 kilometrov. Etapa bola súčasťou dvojdňového maratónu, počas ktorého nemohli pretekári využiť služby svojho tímu.

Medzi motocyklami zvíťazil Čiľan Jose Ignacio Cornejo Florimo a na svojej Honde tak dosiahol prvé víťazstvo na prebiehajúcom Dakare. V celkovom hodnotení sa prvýkrát v tomto ročníku ujal vedenia Austrálčan Toby Price, ktorý skončil v piatok na treťom mieste (+1:58).

Svitko štartoval s číslom 22 a už po 40 kilometroch bol v strede druhej desiatky, kde sa aj udržal. Do cieľa prišiel s mankom 4:54 minúty na Corneja Florima.

Varga vylepšil svoje maximum na tohtoročnom Dakare o dve pozície a je jediný z troch nováčikov, ktorý sa dostal do tejto fázy súťaže. Vyrazil ako piaty, v polovici etapy poskočil na tretiu pozíciu a tridsať kilometrov pred cieľom bol dokonca najrýchlejší. Jeho doterajším najlepším výsledkom bolo štvrté miesto v tretej etape.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport