Na hlavný obsah

Strana Spolu a Dzurinda podpísali memorandum o spoločnej budúcnosti

Potvrdili spoluprácu pri zakladaní novej politickej platformy.

Mikuláš Dzurinda (vľavo) a predseda Spolu Miroslav Kollár.
Mikuláš Dzurinda (vľavo) a predseda Spolu Miroslav Kollár.Foto: Facebook/Spolu – občianska demokracia

Predseda strany Spolu Miroslav Kollár podpísal v pondelok (23. 1.) spolu s Mikulášom Dzurindom memorandum o spoločnej politickej budúcnosti. Z neho ma vyplývať spoločný postup pre najbližšie parlamentné voľby i pre ďalšiu spoluprácu. Informovala o tom strana na sociálnej sieti.

Podpisom memoranda podľa predsedu strany a nezaradeného poslanca Miroslava Kollára potvrdili spoluprácu pri zakladaní spoločnej politickej platformy pre programovo blízke subjekty.

„Máme záujem o širokú spoluprácu, ktorá má za cieľ zlepšiť pomery na Slovensku a udržať jeho euroatlantickú orientáciu. Tento cieľ sa dá dosiahnuť len spájaním a spoluprácou existujúcich demokratických politických zoskupení,“ uviedol Dzurinda.

V nasledujúcich dňoch majú urobiť formálne kroky nevyhnutné pre potvrdenie spolupráce. Dohodli sa na úprave stanov strany Spolu a na tom, že personálne nominácie na jednotlivé pozície budú predkladať „snemu zjednotenej politickej strany po vzájomnej dohode a spoločnej akceptácii navrhovaných kandidátov“.

O ďalších detailoch týchto zmien chcú informovať v priebehu tohto týždňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko