Na hlavný obsah

V Poľsku sa zrazilo 40 áut, osem ľudí utrpelo zranenia

Dvoch museli hospitalizovať.

V Poľsku sa zrazilo 40 áut, osem ľudí utrpelo zranenia
Ilustračná snímka policajného auta. Foto: Unsplash

Osem zranených a 40 nabúraných áut je bilancia pondelňajšej (16. 1.) hromadnej zrážky na rýchlostnej komunikácii S74 pri vjazde do mesta Kielce v centrálnom Poľsku.

„Cesta je absolútne upchatá, na mieste zasahujú všetky služby,“ uviedla televízia TVN 24 na svojom webe. Dvoch zranených museli hospitalizovať, dodal denník Gazeta Wyborcza.

„Musíme priznať, že podmienky v regióne sa zhoršili. V nedeľu večer pršalo a pondelňajšie skoré ráno boli na mnohých miestach prízemné mrazy. Na území vojvodstva je niekoľko nebezpečných miest a odtiaľ prichádzala hlásenie o nehodách,“ uviedol policajný hovorca Kamil Tokarski.

Počty nabúraných áut ustavične rástli. Prvá nehoda na S74 sa odohrala asi o pol siedmej ráno, o ôsmej už bolo nabúraných áut 24 a onedlho 30.

„Našťastie sme nemuseli zabezpečiť prístup do poškodených áut, všetci sa z vozidiel dostali vlastnými silami,“ uviedol hovorca veliteľa hasičov v Kielciach Marcin Bajur.

Dvadsaťštyri áut je zdemolovaných

O deviatej hodine dosiahol počet nabúraných vozidiel štyridsiatku. Podľa hasičov je 24 áut zdemolovaných, 16 vyviazlo s menším poškodením. Ošetriť potrebovalo osem ľudí, spresnil hovorca hasičov Bajur. Záchranári na mieste vztýčili stany, kde sa ľudia mohli zohriať. Na mieste totiž vznikla mnohokilometrová zápcha.

„Snažíme sa predovšetkým pomôcť ľuďom, ktorí uviazli v zápche. Tú sa policajti snažia bezpečným spôsobom uvoľniť, aby tu ľudia nestáli zbytočne. A takisto zisťujeme priebeh udalostí a aké auto nabúralo do iného auta, „dodal policajný hovorca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet