Na hlavný obsah

Internetové podvody pripravili ženy o tisícky eur

Išlo o podvody na online bazároch.

Internetové podvody pripravili ženy o tisícky eur
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Dve ženy v Bratislavskom kraji prišli pre podvodné príspevky na online bazároch o takmer 5 500 eur. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti so zámerom zvýšiť povedomie o podvodnej skupine na internete.

V jednom z prípadov poškodená predávala detskú autosedačku. Záujemkyňa od nej následne žiadala e-mailovú adresu, na zadanie informácií o doprave balíka. Následne jej prišla správa s textom „hotovo“, informáciou, že záujemkyňa poškodenej zaplatila a objednala kuriéra. Príloha obsahovala aj inštrukcie o tom, ako postupovať, aby získala svoje peniaze.

Žena poskytla svoje údaje a neskôr zistila, že ju neznámy podvodník okradol o 3 300 eur.

Ďalší prípad sa týkal predaja koženej bundy v hodnote 25 eur. Záujemca reagoval na inzerát a predávajúcej prišiel mail, ktorý ju presmeroval na aplikáciu internetového bankovníctva. Po zadaní svojich prihlasovacích údajov sa z jej účtu uskutočnilo deväť rôznych prevodov. Prišla dokopy o 2 133 eur.

Polícia opakovane varuje, že cieľom takejto komunikácie v online priestore je získavať a vylákať peniaze od obetí podvodu. Vyzýva, aby boli ľudia obozretní, aby nedôverovali neznámym osobám, ktoré ich akoukoľvek formou žiadajú o údaje k bankovým službám.

„Za žiadnych okolností neposkytujte žiadne údaje z platobnej karty ako číslo karty, údaj o platnosti karty a číslo CVV,“ uzatvorila polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny