Na hlavný obsah

V parížskom parku našli ďalšie časti ľudského tela

Totožnosť obete je neznáma.

V parížskom parku našli ďalšie časti ľudského tela
Na ilustračnej snímke park. Foto: Unsplash

Pohotovostné služby našli v utorok (14. 2.) ďalšie časti ľudského tela v parku Buttes-Chaumont na severovýchode Paríža, oznámila prokuratúra. Informovala o tom DPA.

Teraz prebieha zisťovanie totožnosti obete, dodala prokuratúra. Podľa miestnych médií bola medzi časťami tela nájdenými v utorok aj hlava.

Park uzavreli pre verejnosť od pondelka (13. 2.). V ten deň záhradníci v lesnatej časti parku našli vo vreci na odpadky panvu ženy.

Prokuratúra najprv nemala žiadne stopy, ktoré by naznačovali, kedy obeť zomrela. Podľa denníka Le Parisien vyšetrovatelia predpokladajú, že ženu zavraždili len nedávno. Prevláda presvedčenie, že jej telo páchateľ rozštvrtil, keď mala na sebe oblečenie.

Park s rozlohou 25 hektárov dôkladne prehľadali a policajní potápači skúmajú aj tamojšie jazero.

Park Buttes-Chaumont v 19. parížskom obvode je obľúbené miesto rodín a rekreačných bežcov. Starosta Francois Dagnaud v pondelok potvrdil, že časť ľudského tela našli zamestnanci parku.

Štyri mesiace pred pondelkovým nálezom vyvolal šok a hnev medzi Parížanmi únos a vražda 12-ročného dievčaťa. Po vyučovaní ju sexuálne napadli a zavraždili. Francúzsky prezident Emmanuel Macron označil čin za „extrémne zlo“.

Tento prípad spustil ostrý politický spor. Údajnou vrahyňou je duševne narušená Alžírčanka. Vo Francúzsku bola ilegálne a úrady vydali príkaz na jej vyhostenie z krajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet