Na hlavný obsah

V Richnave rieši polícia ďalší prípad zanedbaného dieťaťa

V predošlom prípade zanedbaný mesačný chlapec neprežil.

V Richnave rieši polícia ďalší prípad zanedbaného dieťaťa
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Ďalšie zanedbané dieťa z obce Richnava na Spiši skončilo v nemocnici. V krátkom čase ide už druhý podobný prípad z rovnakej osady. Iba pred niekoľkými dňami sme informovali o tom, že mesačný chlapec neprežil.

Mesačný Paľko žil v chladnej chatrči plnej dier, s rodičmi a dvomi ďalšími súrodencami. V kritickom stave ho priviezli záchranári, do detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Napriek enormnej snahe lekárov, sa dieťa zachrániť nepodarilo. Rodina nemá na prevoz tela ich dieťaťa. Pomoc ponúkla pohrebná služba z Prešova.

“Nemáme peniaze. Ja som vďačná, že oni toto robia, ďakujem im, že nám pomôže,” povedala matka dieťaťa Vanesa Girgová. Rodine pomáhajú i ďalší ľudia. Otcovi rodiny vybavujú zamestnanie, do ktorého by mal čoskoro nastúpiť.

“Našim primárnym cieľom je udržať rodinu pohromade, preto sme aj vyhlásili verejnú zbierku. Sme rodinke poslali peniažky, aby si dokúpili nejaké jedlo a ostatné veci, ktoré potrebujú,” vysvetlil iniciátor zbierky Erik Hilár Lakatošovie.

Ďalšie zanedbané dieťa

Podľa informácií RTVS, pred dvoma dňami, záchranári brali ďalšieho podvyživeného a podchladeného novorodenca. Iba päťtýždňovú Barborku prevážali v ťažkom stave do detskej fakultnej nemocnice v Košiciach

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“Dieťa bolo prijaté do detskej fakultnej nemocnice v Košiciach, vo vážnom stave. Avšak po poskytnutí intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti, je aktuálne mimo ohrozenia života,” informoval medicínsky námestník Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach Martin Mráz.

Do Richnavy prišli aj pracovníčky sociálnych vecí a kurately. Ústredie práce potvrdilo, že budú vykonávať potrebné opatrenia, ale nemôže poskytnúť viac informácií. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny