Na hlavný obsah

EURO 2024: Calzona zverejnil nomináciu na úvodné zápasy. Do kádra sa vracia známe meno

Útočník Banskej Bystrice zažije reprezentačnú premiéru.

EURO 2024: Calzona zverejnil nomináciu na úvodné zápasy. Do kádra sa vracia známe meno
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona. Foto: TASR

Do nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie sa premiérovo dostal útočník Banskej Bystrice Róbert Polievka. Tréner Francesco Calzona ho zaradil do kádra pred úvodnými zápasmi kvalifikácie EURO 2024 proti Luxembursku a Bosne a Hercegovine.

Po dlhšom čase sa do národného tímu vracajú krídelník FC Sydney Róbert Mak a obranca Denis Vavro z FC Kodaň, ktorí budú reprezentovať prvýkrát pod vedením Calzonu.

„Polievka má veľmi dobré vlastnosti a momentálne nemáme nikoho podobného. V predchádzajúcich zápasoch ukázal, že na to má,“ povedal reprezentačný tréner v pondelok (13. 3.) na adresu kanoniera Banskej Bystrice.

nominácia Slovenska
Nominácia Slovenska na úvodné kvalifikačné zápasy na EURO 2024.Foto: RTVS

Z domácej Fortuna ligy sa okrem Polievku dostali do nominácie aj stredopoliar Juraj Kucka a obranca Vernon de Marco z majstrovského Slovana Bratislava. Medzi náhradníkmi sa naopak ocitol ich spoluhráč a kapitán „belasých“ Vladimír Weiss ml.

„Dôvod je čisto taktický, máme troch nových hráčov. Osem je ofenzívnych a niektorí z nich vedia ponúknuť aj alternatívne riešenia,“ vysvetlil svoje rozhodnutie Calzona.

V kádri sa predstavia aj tradičné opory Stanislav Lobotka a kapitán Milan Škriniar, ktorý vynechal uplynulé zápasy Interu Miláno pre zranenie chrbta. „Mám obavy, už dlhšiu dobu sa necíti dobre. Za každú cenu však chce byť s tímom. Neviem povedať, či je jeho štart ohrozený, máme ešte pár dní. Ja osobne chcem, aby hral,“ dodal kouč k situácii so Škriniarom.

Pre Calzonu to bude prvá kvalifikačná previerka na slovenskej lavičke. Jeho zverenci sa stretnú vo štvrtok 23. marca o 20.45 h v Trnave s Luxemburskom, o tri dni neskôr 26. marca o 20.45 h privítajú v Bra­tislave Bosnu a Hercegovinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport