Na hlavný obsah

Heger by chcel ostať premiérom aj po septembrových predčasných voľbách

Rokoval s Modrou koalíciou aj Budajom.

Heger by chcel ostať premiérom aj po septembrových predčasných voľbách
Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) chce viesť krajinu aj po predčasných parlamentných voľbách. Cez aký subjekt chce túto ambíciu naplniť, stále nepovedal. Rokoval však so šéfom Modrej koalície Miroslavom Kollárom. Stretnutie zhodnotil ako konštruktívne.

Heger však ani v stredu (1. 3.) nepovedal, či vstúpi do tejto strany, prípadne či bude lídrom kandidátky. Jeho ambície sú však nemalé. „Rád by som pokračoval vo funkcii premiéra,“ uviedol predseda vlády.

Oslovil aj dočasne povereného šéfa envirorezortu Jána Budaja s návrhmi postupov vo voľbách. V spájaní síl, ktoré by boli volebnou alternatívou k Smeru-SD či Hlasu-SD, vidí zmysel aj poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Ani ten však detaily o svojom politickom smerovaní neprezradil. Budúcnosť však vidí s Hegerom.

„Čakajú nás ďalšie stretnutia a podľa mňa to doriešime. Netreba z toho robiť tragédiu. Faktom je, že sa dávame dokopy, rokujeme,“ uviedol Naď.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Z doterajších vyjadrení politikov vyplýva, že SaS, Progresívne Slovensko a zrejme aj KDH chcú ísť do volieb samostatne. Spájanie menších stredopravicových strán podporujú ODS, Šanca, Jablko, ako aj strana Za ľudí. Sociológ však dohode nedáva veľkú nádej.

„Ego lídrov je pomerne silné, zrejme k nejakému spájaniu dôjde, ale čo všetko to prinesie, to z dát nevidíme. Celkovo, že by okolo tohto vznikala nejaká strana, ktorá bude alternatívou k Smeru, Hlasu, alebo, že by to bola strana premiérska, to sa teraz tak rozhodne nejaví,“ priblížil sociológ Michal Vašečka.

Ak sa nič mimoriadne nestane, parlamentné voľby budú 30.septembra, to znamená, že kandidátne listiny politických strán sa budú môcť podávať do začiatku júla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko