Na hlavný obsah

Most v Sírniku opäť otvorili pre dopravu

Aj napriek odkladu rekonštrukcia netrvala ani rok.

Most v Sírniku opäť otvorili pre dopravu
Most v obci Sírnik opäť otvorili pre verejnosť. Foto: RTVS

Opravu najdlhšieho 200-metrového mosta v Košickom kraji dokončili. Motoristi už môžu 57-ročný most pri Sirníku plne využívať. Pred rekonštrukciou bol vo veľmi zlom technickom stave.

Podľa kraja išlo o technicky a finančne najnáročnejšiu stavbu mosta v jeho histórii, ktorá stála viac ako štyri milióny eur. Zrekonštruovaný most nad riekou Ondava mal byť pôvodne hotový už v októbri minulého roka.

„Máme nejaké meškanie avšak treba povedať, že tento most sa začal rekonštruovať 1. apríla roku 2022, to znamená, že ani nie rok sa rekonštruoval,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Otvorenie mosta sledovala redaktorka RTVS Nikoleta Ferková:

Spoľahlivosť zrekonštruovaného mosta koncom januára overila skúška zaťažiteľnosti, na základe ktorej Okresný úrad v Trebišove rozhodol o jeho oficiálnom otvorení. Počas 10 mesiacov, keď bol most uzatvorený, museli Sírničania obchádzať niekoľko kilometrov.

„Museli obchádzať buď na Trhovište alebo až na Kráľovsky Chlmec, čiže denne to bolo 240 kilometrov,“ uviedol starosta obce Sírnik Viktor Kalán.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny