Na hlavný obsah

Smer-SD podal trestné oznámenie na niekoľko členov vlády. Heger hovorí o politickom predstavení

Oznámenie sa týka hlasujúcich za darovanie migov.

Smer-SD podal trestné oznámenie na niekoľko členov vlády. Heger hovorí o politickom predstavení
Na snímke (zľava) predseda Smeru-SD Robert Fico a dočasne poverený premiér Eduard Heger. Foto: TASR/Koláž RTVS

Opozičný Smer-SD podal trestné oznámenie na členov vlády vo veci stíhačiek Mig-29 zaslaných Ukrajine. Podľa predsedu strany Roberta Fica bolo rozhodnutie protiústavné. Téme sa v Rádiožurnále v Rádiu Slovensko venovala redaktorka RTVS Štefánia Kačalková.

„Bolo podané trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru pre podozrenie zo spáchania zločinu sabotáže, zneužívania právomoci verejného činiteľa a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Podali sme toto trestné oznámenie na všetkých členov vlády, ktorí hlasovali za protiústavné rozhodnutie o darovaní migov na Ukrajinu,“ uviedol Fico.

Dočasný premiér Eduard Heger si myslí, že ide iba o politické predstavenie Roberta Fica – trestného stíhania sa neobáva.

„Spravodlivosti by sa nikto nemal obávať. Robert Fico klame občanov, že sme stíhačky poslali do vojny proti Rusku. Vojna proti Rusku neexistuje. Jediné, čo existuje, je vojna Ruska proti Ukrajine a hybridná vojna Ruska proti krajinám Európy a sveta,“ skonštatoval Heger.

Dočasne poverený šéf obrany Jaroslav Naď v Rádiu Expres povedal, že osloví členov vlády, aby na Roberta Fica podali trestné oznámenie za falošné obvinenie. Dodanie lietadiel Ukrajine ministri odsúhlasili jednomyseľne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál