Na hlavný obsah

Traja Ukrajinci zahynuli pri ruskom ostreľovaní Chersonu

Ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia.

Traja Ukrajinci zahynuli pri ruskom ostreľovaní Chersonu
Traja ľudia zahynuli v oblasti aj v piatok (10. 3.), keď Rusi ostreľovali zastávku hromadnej dopravy. Foto: twitter/Defense of Ukraine

Traja ľudia zahynuli pri sobotňajšom (11. 3.) ruskom ostreľovaní juhoukrajinského mesta Cherson. Informovali o tom tlačové agentúry Unian a AFP s odvolaním sa na šéfa Chersonskej oblasti Oleksandra Prokudina. Ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia. Paľba podľa úradov zasiahla jednu z ulíc mesta, ktoré ukrajinská armáda po mesiacoch ruskej okupácie oslobodila vlani v novembri.

Ruské invázne sily sa vtedy stiahli na náprotivný breh rieky Dneper a odvtedy mesto a jeho okolie pravidelne ostreľujú. Obeťami ruského delostreleckého ostreľovania sa stali desiatky civilistov, napísala stanica BBC na svojom ruskojazyčnom webe.

Vojenskí experti podľa nej poukazujú na to, že ruské ostreľovanie obytných oblastí Chersonu má neorganizovaný charakter a neplní žiadne vojenské úlohy.

Zabili desiatky vojakov, zničili muničný sklad a techniku

Server Ukrajinska pravda s odvolaním sa na vedenie Chersonskej a Doneckej oblasti ráno informoval, že ruské invázne sily v piatok (10. 3.) zabili piatich civilistov v týchto regiónoch. Za posledný deň ruskí okupanti ostreľovali obývané oblasti v Chersonskej oblasti 71-krát z mínometov, salvových raketometov, diel, tankov a útočili pomocou dronov, píše web. Podľa neho tam v piatok zomreli traja ľudia a ďalší utrpeli zranenia. O deň skôr podľa úradov zahynuli traja ľudia v Chersone, keď Rusi ostreľovali zastávku hromadnej dopravy.

Hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov v sobotu podľa agentúry TASS vo svojej pravidelnej informácii o vývoji bojov okrem iného uviedol, že ruské jednotky v chersonskom smere „počas paľby zničili“ za uplynulý deň vyše 50 ukrajinských vojakov, muničný sklad a techniku.

Informácie súperiacich strán nemožno v podmienkach vojnového konfliktu spoľahlivo overiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet