Na hlavný obsah

Zo zvolenskej nemocnice sa má stať špičková inštitúcia. Začali s modernizáciou areálu aj budovy

Je jednou z ôsmich zariadení, ktoré získajú peniaze z plánu obnovy.

Moderný päťpodlažný chirurgický pavilón.
Moderný päťpodlažný chirurgický pavilón.Foto: RTVS

Nemocnica vo Zvolene začala s modernizáciou areálu aj budovy. Je jednou z ôsmich zariadení, ktoré získajú peniaze z plánu obnovy na veľké investičné projekty. Tie poverený premiér Eduard Heger spochybnil.

Ešte pred niekoľkými mesiacmi hrozilo zvolenskej nemocnici, že ju preradia na nižšiu, komunitnú úroveň. Dnes sa z nej má stať špičkové pracovisko na strednom Slovensku. Za viac ako 34-miliónov eur z plánu obnovy zmodernizujú a rozšíria viaceré oddelenia.

Viaceré zastarané budovy v areáli začali búrať, aby mohli postaviť moderný päťpodlažný chirurgický pavilón. Samozrejmosťou má byť nová zdravotnícka technika, zariadenie a kvality služieb na úrovni tretieho tisícročia.

Téme modernizácie nemocnice vo Zvolene sa venoval redaktor RTVS Andrej Bálint:

“Úplnou novinkou vo Zvolene bude vybudovanie izieb na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, kde bude môcť rodinný príslušník stráviť s mamičkou celú dobu hospitalizácie,“ uviedla Ľudmila Veselá, riaditeľka Nemocnice Zvolen.

Zvolenská nemocnica bola jednou z ôsmich, ktorých projekt odklepol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský v deň odchodu zo svojej stoličky. Premiér Heger to spochybnil.

“Je to divné, preto aj sekcia plánu obnovy povedala, že sa musíme na to pozrieť, či sa dodržal celý postup. Dal som urobiť audit, keď budem mať výsledky, budem informovať,“ ozrejmil Heger.

“Máme momentálne informáciu, že náš projekt splnil všetky požiadavky, ktoré boli predpísané plánom obnovy a odolnosti. Projekt bol naozaj veľmi náročný a okrem iného zahŕňal aj energetický audit,“ dodala Veselá.

Vedenie nemocnice odhaduje, že nový pavilón by pacientom mohol začať slúžiť v roku 2026.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny