Na hlavný obsah

Motorkári z klubu Hell’s Angels mieria do Šamorína. Polícia posilnila hliadky

Spojené štáty označujú tento motorkársky klub za zločinecký gang.

Motorkári z klubu Hell’s Angels mieria do Šamorína. Polícia posilnila hliadky
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Stovky až tisíce motorkárov z klubu Hell’s Angels prichádzajú v týchto dňoch na Slovensko. Pre svoj každoročný zraz si tentoraz vybrali Šamorín. Spojené štáty označujú tento motorkársky klub za zločinecký gang. Polícia preto nasadí viac hliadok.

Organizátori oznámili, že na zraze v Šamoríne by sa mohlo zúčastniť dvetisíc až tritisíc motorkárov.

„Osobne nie som extra rád, pretože je okolo toho veľká hystéria. Ľudia sa obávajú, pretože sa hovorilo, že môžu byť medzi nimi aj nebezpeční ľudia. Dúfajme, že sa to nevztiahne na mesto Šamorín,“ uviedol primátor mesta Csaba Orosz.

Cez víkend sa v rekreačnom areáli v Šamoríne má zísť niekoľko tisíc motorkárov. V rovnakom čase sa neďaleko uskutočnia aj atletické preteky Spartan race.

Zrazu motorkárov sa v reportáži venoval redaktor RTVS Vladimír Amrich:

„Zabezpečil som, aby boli informovaní podnikatelia, čo sa týka gastronómie. Aby vedeli, čo tu bude, aby zvážili či otvoriť, či neotvoriť. Samozrejme, prikázať im to nemôžem. Navrhol som v poobedňajších a večerných hodinách radšej neotvoriť. Nedať možnosť, keď niekto bude mať náladu prísť do mesta, sa stretnúť so športovcami alebo s obyvateľmi,“ vyhlásil Orosz.

Polícia v rámci bezpečnostných opatrení vyčlenila stovky policajtov. „Aby sme dokázali v prípade potreby včas a efektívne zasiahnuť a upokojiť situáciu v meste tak, aby nedošlo ku škodám na majetku alebo k iným protiprávnym konaniam,“ objasnila hovorkyňa Prezídia PZ SR Denisa Bárdyová.

„Nemám zatiaľ žiadne informácie pokiaľ ide o to, že ako to prebieha. Teda zrejme k žiadnemu incidentu ešte nedošlo. Sú to nemeckí občania, ale sú medzi nimi príslušníci ďalších členských štátov. Sú to občania Európskej únie, nemôžeme ich sem nepustiť. Voľný pohyb platí pre každého,“ uviedol minister vnútra Ivan Šimko.

Po útoku členov Hell’s Angels v roku 2015 zahynul občan v Grécku. Štáb RTVS o rozhovor požiadal viacerých motorkárov v Bratislave. Tí odpovedať na otázky odmietli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny