Na hlavný obsah

Prekvapenie sa v zápase B-skupiny MS nekonalo

Kanadskí hokejisti dominovali nad domácim Lotyšskom.

Prekvapenie sa v zápase B-skupiny MS nekonalo
Kanadskí hokejisti oslavujú gól proti Lotyšsku Foto: SITA

Kanadskí hokejisti potvrdili v piatok (12. 5.) v ich prvom vystúpení v B-skupine 86. Majstrovstiev sveta rolu favorita a zdolali Lotyšsko 6:0. V Rige domáci zaspali úvod, gól dostali už v prvej minúte a po druhom góle v 5. minúte vystriedali brankárov.

Kanaďania nastúpia v nedeľu (14. 5.) o 11.20 (SELČ) proti Slovinsku, Lotyši sú už v sobotu (13. 5.) o 19.20 súperom Slovenska. Oba tímy sa v tomto zápase bojujú o prvé body šampionátu.
        

Lotyši sa hneď v prvom striedaní dostali do šance, ale vzápätí v 52. sekunde inkasovali. To ich tak obarilo, že s pukom sa do útočného pásma dostali až po ďalších zhruba ôsmich minútach, to už však po druhom góle vystriedali brankárov.

V druhej časti prvej tretiny sa domáci postupne dostali do zápasu, dostávali Kanaďanov pod tlak, ale napriek viacerým možnostiam znížiť stratu nedokázali. V druhej tretine Kanada už rozmach súperovej hry neumožnila, favorit prevzal opäť aj streleckú aktivitu a vedenie zveľadil o ďalšie dva góly. Podobný priebeh malo aj tretie dejstvo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport