Na hlavný obsah

Čelil žalobe za usmrtenie svojho chorého syna z nedbanlivosti, súd ho oslobodil

Verdikt Krajského súdu v Prešove je právoplatný.

Čelil žalobe za usmrtenie svojho chorého syna z nedbanlivosti, súd ho oslobodil
Na snímke detail budovy Krajského súdu na Hlavnej ulici v Prešove. Foto: TASR/Milan Kapusta

Krajský súd (KS) v Prešove oslobodil Jozefa Andreja spod obžaloby v prípade smrti jeho ťažko zdravotne postihnutého syna. Štvrtkové (22. 6.) rozhodnutie je právoplatné. Potvrdila to hovorkyňa súdu Ivana Petrufová. Na verdikt upozornil Denník N.

„Odvolací senát Krajského súdu v Prešove na dnešnom verejnom zasadnutí zrušil napadnutý rozsudok okresného súdu v celom rozsahu a obžalovaného oslobodil spod obžaloby prokurátora krajskej prokuratúry zo dňa 23. marca 2016,“ uviedla hovorkyňa.

Okresný súd v Prešove pôvodne vymeral Jozefovi Andrejovi za prečin usmrtenia z nedbanlivosti vyše osemmesačný trest väzenia. Podľa senátu absentuje z dôvodu takzvanej krajnej núdze protiprávnosť konania. „Skutok v znení obžaloby nie je trestným činom,“ priblížila Petrufová. Bližšie odôvodnenie rozhodnutia uvedú v písomnom vyhotovení.

Odvolací súd vo štvrtok rozhodoval po tom, čo jeho predchádzajúci verdikt zrušil dovolací Najvyšší súd SR v nadväznosti na nález Ústavného súdu SR.

Obhajca Peter Kubina avizuje po oslobodení jeho klienta spod obžaloby ďalšie právne kroky. „Teraz pokračujeme ďalej s uplatnením nároku na náhradu všetkých škôd, ktoré štátne orgány svojimi pochybeniami v tomto procese pánovi Andrejovi spôsobili a verím, že uspejeme,“ zdôraznil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko