Na hlavný obsah

Halák začal s Rangers rokovania o predĺžení spolupráce

Rangers prejavil záujem, avšak za nižšiu sumu ako v minulej sezóne.

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák začal s vedením New Yorku Rangers rokovať o predĺžení spolupráce. Na konci júna mu vyprší ročná zmluva a ak sa nedohodne s „jazdcami“ na novom kontrakte, stane sa 1. júla neobmedzeným voľným hráčom.

Podľa Halákovho agenta Allana Walsha chce 38-ročný brankár aj v budúcej sezóne chytať v zámorskej NHL. „Mali sme už predbežné rozhovory s Rangers o budúcnosti, no klub sa v tom čase koncentroval na hľadanie nového hlavného trénera. Ten je už známy a tak očakávam pred 1. júlom ďalšie debaty s (generálnym manažérom) Chrisom Drurym,“ uviedol Walsh pre The Athletic.

Halák prišiel na Manhattan vlani v lete ako voľný hráč s cieľom kryť chrbát brankárskej jednotke Igorovi Šesťorkinovi. V novom tíme zažil pomalší štart, keď z úvodných ôsmich zápasov v drese Rangers vyhral iba jeden, no potom sa rozbehol a od decembra do februára zaznamenal sedem víťazstiev za sebou.

Počas play-off sa do bránky nedostal

V 25 stretnutiach základnej časti vychytal desať výhier, pričom dosiahol úspešnosť zásahov 90,3 percenta a priemer 2,72 gólu na zápas. Počas play-off ho Šesťorkin do bránky nepustil. V minulosti Halák obliekal v NHL aj dresy Montrealu, St. Louis, Washingtonu, NY Islanders, Bostonu a Vancouveru.

Skúsenému slovenskému brankárovi chýba už len päť víťazstiev, aby dosiahol métu 300 výhier v základnej časti NHL. Podľa newyorských médií majú Rangers záujem o predĺženie kontraktu. Radi by však našli spôsob, ako podpísať Haláka na nižšiu sumu ako v minulej sezóne.

V nej mal plat 1,5 milióna dolárov. Podľa portálu capfriendly.com majú Rangers pod platovým stropom voľných 11,76 milióna dolárov, no pod zmluvou majú iba 14 hráčov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport