Na hlavný obsah

Hegerovi poslanci vyslovia vláde dôveru a podporia jej programové vyhlásenie

Informoval o tom líder Demokratov.

Hegerovi poslanci vyslovia vláde dôveru a podporia jej programové vyhlásenie
Na snímke líder Demokratov Eduard Heger. Foto: TASR

Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR, pôsobiaci v mimoparlamentnej strane Demokrati, podporia programové vyhlásenie vlády (PVV) premiéra Ľudovíta Ódora a vyslovia kabinetu dôveru. Informoval o tom líder Demokratov a nezaradený poslanec Eduard Heger na utorkovej (13. 6.) tlačovej konferencii.

„PVV odráža kontinuitu reforiem, investícií a programov, ktoré naša vláda presadila, zaviedla a implementovala,“ tvrdí expremiér Heger. Za ďalší dôvod podpory vlády odborníkov označil, že kabinet stavia svoj program aj na pláne obnovy a odolnosti.

Zdôraznil, že Ódorov kabinet deklaruje prozápadnú orientáciu a má ambíciu pripraviť realistický rozpočet. Ocenil tiež, že kladie dôraz aj na inovácie, pomoc zraniteľným skupinám a podobne.

Ďalším dôvodom, pre ktorý treba vysloviť dôveru vláde, sú podľa Hegerových slov oklieštené kompetencie kabinetu v prípade, ak dôveru nezíska. Považuje za zbytočné, ak by prišla o viaceré právomoci.

Heger zároveň informoval, že jeho poslanci nebudú podporovať v NR SR na júnovej schôdzi „toxické návrhy“ a rôzne „atómovky“. Nezaradení poslanci poukázali na ich dôsledok na štátny rozpočet, ale aj na životné prostredie a ďalšie sektory, ktorých sa dotýkajú.

Vláda v pondelok (12. 6.) schválila svoj program. Kabinetu ho predložil premiér Ódor. PVV následne predloží na rokovanie Národnej rady SR a požiada parlament o dôveru.

V kľúčových oblastiach sľubuje pripravenie strategických materiálov s konkrétnymi krokmi pre budúcu vládu. Kabinet odborníkov zároveň nebude otvárať kultúrno-etické témy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko